Online pianoles in 7 stappen

Met de online methode pianoles in 7 stappen, leer je leuk en snel bekende liedjes op de piano te spelen. Naast de meer traditionele pianolessen met muzieknoten, leer ik je hierbij ook graag hoe je liedjes op vele manieren (zonder muzieknoten) kunt spelen. Hierdoor zijn deze online pianolessen wezenlijk anders dan het vele andere online aanbod! Zie onderaan deze pagina de 7 filmpjes van Menuet in G!

Wellicht spreken de 7 filmpjes al voor zich, maar kan de bijbehorende letternotatie uitkomst bieden als extra ondersteuning. Ook al is letternotatie mogelijk nieuw voor je, het zal snel wennen!

Wanneer je les aan huis neemt, krijg je ook gratis toegang tot de onderstaande liedjes die je wilt leren spelen. We kunnen hier dan ook evt. op in zoomen tijdens de les.

kind online in 7 stappen liedjes leren spelen op piano

Steeds vaker zie ik dat kinderen pianospelen op gehoor een leuke(re) manier vinden om piano te leren spelen. Op gehoor pianospelen kun je trainen en het valt mij op hoe snel je dan vooruit kan gaan! Aan de ene kant muzieknoten, maar dus ook op gehoor liedjes na leren spelen. De online lessen voor zowel kinderen als volwassenen zijn heel geschikt om hiermee kennis te maken, naast natuurlijk de pianolessen aan huis.

Wil je alvast oefenen? Ga er voor zitten, want hieronder heb ik het liedje Menuet in G voorgespeeld met 7 letternotaties en bijbehorende 7 filmpjes. Eerst met letternotatie met daaronder het bijbehorende filmpje dat je daarbij kan helpen. De letternotaties zijn tevens uit te printen. Het begint met de basis en vervolgens kun je een liedje (zowel klassiek als pop), steeds voller laten klinken, zoals met bijvoorbeeld akkoorden bij stap 5. De 7 stappen zijn eigenlijk ook weer een basis naar volgende stappen…

volwassenen pianoles

volwassenen pianoles

Wanneer les aan huis niet haalbaar is, maar wel wil beginnen met pianolessen, dan kan gestart worden met onderstaande liedjes. Deze zijn uitgewerkt zoals Menuet in G ; 1 liedje voor € 7,50 7 liedjes voor € 27,00 en alle 15 liedjes voor € 49,00 (per Tikkie), dan krijg je de wachtwoorden en kun je toch aan de slag! Ook leuk en origineel als (verjaardags)cadeau!

Zie de liedjes die je graag wilt leren spelen tegemoet via contact.

kind online in 7 stappen liedjes leren spelen op piano
5 tips bij het oefenen:

1. Vergroot eerst het filmpje door op het symbool rechtsonder in het filmpje te klikken (tablet en pc).

2. Luister en kijk eerst een paar keer naar het filmpje, zodat de melodie goed in je hoofd zit (neurie of zing mee!) en ook globaal weet welke toetsen er gespeeld worden.

3. Probeer nu de stap na te spelen alléén met behulp van de letternotatie! Eerst alleen de rechterhand, dan alleen de linkerhand en dan natuurlijk met 2 handen. Pas als je het even niet meer weet, haal je het filmpje er weer bij.

4. Wanneer het filmpje je te snel gaat, oefen dan steeds een klein stukje en herhaal deze steeds weer. Pas wanneer je het helemaal in de vingers hebt, ga je door met het volgende stukje. Heb geduld en zet door!

5. ENJOY!

In 7 stappen een liedje op de piano leren spelen

Stap 1. Rechterhand de melodie
Stap 2. Linkerhand de basnoot
Stap 3. Rechterhand de melodie, linkerhand de basnoot
Stap 4. Rechterhand de melodie, linkerhand een kwint (5e noot van de toonladder)
Stap 5. Rechterhand de melodie, linkerhand akkoorden
Stap 6. Rechterhand de melodie, linkerhand octaven en kwint
Stap 7. Rechterhand de melodie met akkoorden, linkerhand octaven met een kwint

N.B. Akkoorden welke in stap 5 en 7 aan de orde komen, kun je dus zowel met de linkerhand als met de rechterhand spelen. Met de linkerhand gaat het om voicing: akkoorden vinden die zo dicht mogelijk bij elkaar zitten. Met rechterhand gaat het om het akkoord te nemen in de (hoogste) ligging betreft de melodie. Naast de grondligging van een akkoord, heb je van hetzelfde akkoord ook 2 omkeringen. Bijvoorbeeld : C = C E G (Grondligging), maar ook E G C  (1e omkering) en G C E (2e omkering).

Wil je meer uitleg en informatie? Neem dan contact op.

Stap 1

Rechterhand, de melodie

.

Stap 2

Linkerhand de basnoot

Stap 3

Rechterhand de melodie, linkerhand de basnoot

Stap 4

Rechterhand de melodie, linkerhand een kwint (5e noot van de toonladder)

Stap 5

Rechterhand de melodie, linkerhand akkoorden

Stap 6

Rechterhand de melodie, linkerhand octaven en kwint

Stap 7

Rechterhand de melodie met akkoorden, linkerhand octaven met een kwint

Meer van pianoles delaMar:

pianoles in 7 stappen
pianoles delaMar