Pianoleraar Ingmar

Vanaf 2008 ben ik pianoles aan huis gaan geven, nadat ik in 2004 alsnog begonnen was met SPW4 (sociaal pedagogisch werk). Nadat ik deze opleiding had afgerond, heb ik nog een re-integratie opleiding aan de Haagse Hogeschool en diverse trainingen gevolgd, op het gebied van NLP en kindercoaching.

Van jongs af aan heeft het pianospelen mijn interesse gehad en vooral als 30’er heb ik het pianospelen een boost gegeven, middels lessen en workshops. Zo ook een workshop “pianospelen met akkoorden”, waar me eigenlijk geleerd werd wat ik zelf al had uitgevonden! Dus een typisch geval van een autodidact! Doordat ik steeds vaker liedjes probeerde na te spelen van de radio, leerde ik de harmonieën en akkoorden “als vanzelf”. Ook merkte ik daardoor dat het improviseren me steeds beter afging en er liedjes ontstonden. Sindsdien heeft het pianospelen en de muziek me niet meer losgelaten.

Uiteindelijk heeft de muziek en de piano mij ook het antwoord gegeven wat ik wilde gaan doen; pianoles geven en muziek maken! Vol enthousiasme ben ik pianoles aan huis gaan geven, met als doel om mijn passie en kennis over te brengen aan zoveel mogelijk kinderen en (jong)volwassenen!

Naast pianospelen en pianoles geven, speel ik ook graag golf en tennis. Op het 1e gezicht zijn de overeenkomsten tussen sport en muziek misschien ver te zoeken, maar bij beide geldt “oefening baart kunst” en ook het fenomeen “muscle memory“/ spier geheugen en visualiseren. Door spiergeheugen kun je ook steeds meer “van binnen naar buiten” spelen en ook op oudere leeftijd blijk je dit nog altijd volop te kunnen ontwikkelen! Het is als pianoleraar heel mooi om dat te zien ontstaan, onafhankelijk op welk niveau.

De Stilte is uiteindelijk de basis van alle muziek en die Stilte zoek ik ook graag op in het dagelijkse leven. Het filmpje is tijdens een retraite dat ik heb mogen voorzien van improvisaties, om daarna te genieten van de Stilte wanneer de pianoklanken uitgeklonken zijn in de Stilte.

Zo bied ik dus naast pianoles aan huis ook improvisaties aan ter ondersteuning bij o.a. retraites, satsangs en meditatie cursussen en workshops.

Voor een afspraak of meer informatie, neem dan contact op.

Hieronder zijn nog meer improvisaties / liedjes te beluisteren.