Pianoleraar Ingmar

Vanaf 2008 ben ik pianoles aan huis gaan geven, nadat ik in 2004 alsnog begonnen was met SPW4 (sociaal pedagogisch werk). Nadat ik deze opleiding had afgerond, heb ik nog een re-integratie opleiding aan de Haagse Hogeschool en diverse trainingen gevolgd, op het gebied van NLP en kindercoaching.

Van jongs af aan heeft de muziek en het pianospelen mijn interesse gehad en vooral als 30’er heb ik het pianospelen een boost gegeven, middels lessen en workshops. Zo ook een workshop “pianospelen met akkoorden”, waar me eigenlijk geleerd werd wat ik zelf al had uitgevonden! Doordat ik steeds vaker liedjes en deuntjes probeerde na te spelen van de radio, leerde ik de harmonieën en akkoorden “als vanzelf”. Ook merkte ik daardoor dat het improviseren me steeds beter afging en er liedjes ontstonden, die je hieronder kan beluisteren (klik op listen in browser). Sindsdien heeft het pianospelen en de muziek me niet meer losgelaten.

Uiteindelijk heeft de muziek en de piano mij ook het antwoord gegeven wat ik wilde gaan doen; pianoles geven en muziek maken! Vol enthousiasme ben ik pianoles aan huis gaan geven, met als doel om mijn passie en kennis over te brengen aan zoveel mogelijk kinderen en (jong)volwassenen!

Voor een afspraak of meer informatie, neem dan contact op.