Piano spelen geeft ontspanning

Dat een moeder na 10 minuten piano spelen er achter komt dat haar hoofdpijn verdwenen is, dan is dat pure winst.

Een moeder van 3 kinderen geef ik pianoles aan huis. Op een ander moment in de week geef ik 2 van haar kinderen ook les. Ze is altijd druk met haar werk en gezin, dus is het fijn dat ze niet ook nog eens naar de muziekschool hoeft te gaan. Dit scheelt haar weer tijd en het geeft haar ruimte om zelf piano te spelen.

Ze werkt in het ziekenhuis en ze merkt dat de vergaderingen haar veel energie kosten. Ze is vaak aan het bellen, zit achter haar laptop aan de keukentafel te werken of “dingen” te organiseren. Ze krijgt daar stress en hoofdpijn van. Vooral doordat ze ziet dat vergaderingen niet opleveren wat er besproken is. Hebben “ze “ besloten rechtsaf te gaan, blijken velen toch linksaf te gaan…

Vroeger heeft ze ook piano gespeelt en ze vindt het jammer dat ze daar de afgelopen jaren niet meer aan toe is gekomen. Daar wil ze graag verandering in brengen. Ze hebben een mooie piano staan, dus niets staat haar in de weg om weer lekker piano te spelen. We zijn met makkelijke melodietjes begonnen en haar enthousiasme is weer aangewakkerd. Ze merkt dat ze het piano spelen gelukkig nog niet verleerd is.

Het kost haar nog wel moeite om haar werk echt los te laten. In het begin ligt haar mobieltje nog op de piano om niks te missen. Ook had ze de eerste lessen haar hoge hakken nog aan wanneer ze speelt en dat is niet echt handig met het gebruik van de pedalen… Wanneer ik dat voorzichtig aankaart, begrijpt ze gelukkig wat ik bedoel. Steeds meer komt ze los van haar werk wanneer ze achter de piano zit. En wanneer ze me verteld dat ze er achter komt dat haar hoofdpijn als sneeuw voor de zon verdwijnt als ze piano speelt, is dat natuurlijk helemaal pure winst!