Happy Birthday

Dat een kind Happy Birthday wil spelen en extra gemotiveerd is omdat zijn moeder over een paar dagen jarig is, dan is dat pure winst.

Mark is een jongetje van 7 jaar die naast pianoles ook op voetbal zit. Ik geef hem op zaterdag les. Hij is heel ijverig en als het hem met de pianolessen te snel gaat, dan doet hij zijn lerares op school na, die ook altijd “dalen, dalen” zegt en het gebaar met haar handen omlaag maakt, als het energie niveau in de klas te hoog is… Naast dat hij ijverig is, wil hij ook graag alles zo goed mogelijk doen, zodat hij dat met trots kan laten horen aan zijn vader en moeder hoe hij een nieuw liedje in de vingers heeft. Hij heeft ook een oudere zus, maar zij is meer bezig met dansen. Het is leuk om het verschil en de dynamiek te zien tussen broer en zus.

Na een paar maanden wekelijks les en vol enthousiasme speelt hij al verschillende liedjes. De bekende deuntjes zoals de vlooienmars, Rolling, I follow rivers en liedjes uit een boekje. Naast dat hij met 2 handen speelt, kan hij ook al noten lezen en is hij ook al begonnen aan akkoorden. Omdat hij vertelde dat zijn moeder binnenkort jarig is, stelde ik voor om dan snel te beginnen met Happy Birthday, zodat hij dat goed kan spelen als zijn moeder jarig is. Dat hij extra gemotiveerd is om Happy Birthday goed te oefenen, dan is dat pure winst!