HEADER PIANOLES

“Ik heb veel geleerd van Ingmar. Het waren altijd gezellige lessen. Iedere keer wist Ingmar met de juiste oefeningen te komen. Een aanrader!”
Johan

Coaching

Wanneer u geïnteresseerd bent in coaching of (extra) begeleiding, bied ik dat ook aan. Zowel aan kinderen als aan volwassenen. Het idee is pianoles in combinatie met coaching / Access Bars. Om te beginnen met een serie van 3 x 90 minuten (45 minuten pianoles en 45 minuten coaching /Access Bars). De tijd is aan ons en natuurlijk in te vullen naar behoefte en in overleg.

Bij de coaching wordt ingegaan op de hulpvraag. Vervolgens creëren we een plan en brengen we daar structuur aan. Ook kan ik daarbij een Access Bars behandeling geven (ik ben gecertificeerd), zodat de energie weer gaat stromen. Neem contact op om een afspraak in te plannen of voor meer informatie.

Piano leren spelen is meer dan alleen een liedje leren spelen…

De ervaring leert dat naast plezier hebben in liedjes leren spelen ook doorzettingsvermogen, geduld, focus e.d. belangrijke aspecten zijn, wanneer je het piano spelen in de vingers wilt krijgen. Dit geldt natuurlijk voor alle nieuwe dingen waar je mee gaat beginnen en dus ook voor piano leren spelen. Daarom is pianoles ook vaak méér dan alleen piano leren spelen en kan dat soms richting kindercoaching of jongerencoaching gaan.

Stapje voor stapje vertrouwen krijgen met oriëntatie (waar zitten de toetsen die ik wil horen?) en coördinatie met linkerhand en rechterhand. Als je iets eerst nog niet kan en je dit later wel lukt door focus, discipline en doorzettingsvermogen, dan zal dit ook het zelfvertrouwen ten goede komen. Zelfvertrouwen krijg je immers door iets met jezelf af te spreken en dat dan ook te gaan doen. Dan kun je steeds meer op jezelf gaan vertrouwen! En zelfvertrouwen is natuurlijk erg handig en belangrijk bij vele situaties en te behalen doelen!
Om een idee te krijgen wat pianoles kan doen, heb ik op mijn blog “pure winst” anekdotes/ observaties beschreven. Zo uit de pianolessen gegrepen!

Neem contact op

Pure winst

Met trots Ed Sheeran spelen op de piano
Dat een leerling aangeeft dat ze Perfect van Ed Sheeran een leuk liedje vindt en dat 2 weken later met trots kan spelen, dan is dat pure winst… lees meer

Happy Birthday
Dat een kind Happy Birthday wil spelen en extra gemotiveerd is omdat zijn moeder over een paar dagen jarig is, dan is dat pure winst… lees meer

De piano missen op vakantie
Dat een meisje op vakantie is en daar op locatie een muziekwinkel bezoekt en in de winkel piano gaat spelen, omdat ze de piano mist, dan is dat pure winst… lees meer

Piano spelen geeft ontspanning
Dat een moeder na 10 minuten piano spelen er achter komt dat haar hoofdpijn verdwenen is, dan is dat pure winst… lees meer

Lol beleven achter de piano
Dat een kind lol gaat beleven aan het spelen van liedjes achter de piano, is pure winst… lees meer

nootjes

Zelfvertrouwen verbeteren
Dat een kind door pianoles zijn / haar focus, geduld, doorzettingsvermogen, discipline en zelfvertrouwen verbeterd, is pure winst… lees meer

Oriëntatie en coördinatie verbeteren
Dat een kind door pianoles zijn / haar oriëntatie en coördinatie verbeterd, is pure winst… lees meer

Pianoles ook voor volwassenen
Dat piano spelen ontspanning geeft in tijden van stress en te druk zijn, is pure winst… lees meer

Niet meer op de klok kijken
Dat een leerling wiens blik bij de eerste lessen steeds afdwaalt naar de klok en bij de vervolglessen niet meer, dan is dat pure winst… lees meer

Dat een leerling eerst de piano nooit aanraakt en dan ineens wel spontaan gaat spelen, dan is dat pure winst.

Dat een leerling een liedje gaat oefenen dat geschreven is door de pianoleraar zelf en dit daarna heel mooi voor mij gaat spelen, dan is dat pure winst.

Dat een leerling uit haar zelf voordat de les begint The Pink Panther speelt, dan is dat pure winst.

Dat een kind tijdens de eerste lessen steeds opstaat en niet stil kan zitten en er later ineens een les voorbij komt dat er focus is, dan is dat pure winst.

nootjes

Dat een leerling gewend is en geleerd heeft om alleen piano te spelen met muzieknoten, maar dan ook piano blijkt te kunnen spelen op gehoor, dan is dat pure winst.

Dat een kind verteld dat ze niet weet wat voor studie ze moet gaan doen en daarvan in de stress schiet, maar kan ontspannen achter de piano en weet “dat het goed komt”, dan is dat pure winst.

Dat een moeder met haar dochter tegelijk begint met pianolessen en moeder al snel merkt dat ze door haar dochter “weggespeeld” wordt, dan is dat pure winst.

Dat een kind je eerst niet aan kijkt of niet aan durft te kijken en daarna wel, dan is dat pure winst.

Dat een kind het Feijenoord volkslied wil spelen en we daar gelijk dezelfde les een begin mee maken, dan is dat pure winst.

Dat een kind verteld dat ze een leuke dag op school heeft gehad, dan is dat pure winst.

Dat een kind eerst alleen maar met 1 vinger wil spelen, en een paar weken later ineens met meerdere vingers speelt, dan is dat pure winst.

nootjes

Dat een kind goed geoefend heeft en een liedje eerst niet kon spelen en nu wel, dan is dat pure winst.

Dat de pianoleraar aan huis een stukje taart krijgt, dan is dat pure winst.

Dat je samen kan lachen omdat iets niet lukt, dan is dat pure winst.

Dat een kind of volwassene eerst iets niet kan, maar later wel, dan is dat pure winst.

Dat een kind eerst alleen maar met de rechterhand wil spelen en paar weken later met 2 handen gaat spelen, dan is dat pure winst.

Dat een kind overweegt om naar aanleiding van de pianolessen naar het conservatorium te gaan, dan is dat pure winst.

Dat je voor of na of tussen de pianoles door even met de leerling gaat voetballen in de tuin, dan is dat pure winst.

Dat je met een kind het liedje Mad World speelt en vraagt of ze het een gekke wereld vindt en daarop “ja” zegt, omdat we deze wereld te leen hebben en er niet goed voor zorgen (“plastic soep” in de oceaan), dan is dat pure winst.

nootjes

Dat broertjes “ruzie gaan maken” om mij te laten horen wie het best Take Five kan spelen, dan is dat pure winst.

Dat een kind maar niet onthoudt hoe je een mineur of een majeur akkoord speelt en op een gegeven moment wel, dan is dat pure winst.

Dat een leerling spontaan een ander liedje gaat oefenen dan opgegeven, dan is dat pure winst.

Dat de pianoleraar geattendeerd wordt op dat verse bloedsinaasappelsap zo lekker is en dat later ook in zijn koelkast heeft staan, dan is dat pure winst.

kiki_4

Dat een kind het niet uitmaakt of ik hem of haar ga filmen, dan is dat pure winst.

Dat een kind net zo makkelijk een liedje mee gaat zingen, dan is dat pure winst.

Dat een kind ook nog eens heel mooi kan zingen, dan is dat pure winst.

Dat de pianoleraar aan huis 10 minuten te laat bij de leerling is en daar door de leerling fijntjes op gewezen wordt.., dan is dat pure winst.

nootjes

Dat een kind zichzelf gaat begeleiden achter de piano met zingen, dan is dat pure winst.

Dat de pianoleraar aan huis onderweg naar zijn leerling toe een mooi liedje in de auto hoort, die later door de leerling gespeeld wordt, dan is dat pure winst.

Dat je samen lol kan maken achter de piano, dan is dat pure winst.

Dat een leerling een vriendje les aan het geven is, dan is dat pure winst.